TERMENI ȘI CONDIȚII

Despre noi și despre site-ul www.monitorstup.ro

Site-ul web www.monitorstup.ro este o pagină comercială aflată în proprietatea și sub responsabilitatea societății APINT S.R.L.,  cu sediul social în mun. Sfântu Gheorghe, str. Oltului, nr. 52, bl. 4 sc. A, ap.16, Jud. Covasna, înmatriculată la Registrul Comerțului Covasna sub nr. J14/356/2019, având CIF nr. 41229495, numit pe parcursul acestor termeni si condiții monitorstup.ro.

Contact

Adresă poștală: Mun. Sfântu Gheorghe, str. Oltului, nr. 52, bl. 4, sc. A, ap.16, Jud. Covasna

E-mail: office@monitorstup.ro

Nr. telefon: 0752118273

Utilizatorilor și Clienților site-ului monitorstup.ro le sunt aplicabile următoarele Termeni și Condiții de utilizare: 

Vizitarea site-ului și cumpărarea produselor din magazinul online monitorstup.ro implică acceptarea și respectarea termenilor și condițiilor stabilite de către administratorii site-ului online conform prevederilor legale. Pentru utilizarea în cele mai bune condiții a acestui magazin online, care este deținut și administrat de APINT SRL., se recomandă citirea cu atenție a termenilor și condițiilor de mai jos. 

Administratorii acestui site își rezervă dreptul de a modifica termenii și condițiile oricând, fără un preaviz sau notificare. De aceea, vă rugăm să reveniți pe această pagină de fiecare dată când utilizați magazinul online monitorstup.ro. În acest sens, vă informăm că fiecare accesare a magazinului online reprezintă o acceptare a termenilor și condițiilor de utilizare. Vizitarea și utilizarea acestui site se pot face numai dacă sunteți de acord cu aceste condiții de utilizare. În cazul în care nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții, vă rugăm să încetați să mai accesați sau să folosiți în orice fel magazinul online www.monitorstup.ro.

Produsele de vânzare în magazinul online www.monitorstup.ro sunt destinate persoanelor cu vârsta minimă de 18 ani. Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor acestui magazin online www.monitorstup.ro confirmați faptul că aveți vârsta minimă legală 18 ani.

1.Drepturi de autor

Întregul conținut al site-ului www.monitorstup.ro este proprietatea intelectuală exclusivă a APINT S.R.L.  și este protejat prin legislația română în vigoare cu privire la drepturile de autor și drepturile conexe. Pe site poate exista conținut, care nu este proprietatea noastră intelectuală, dar avem un drept de folosință asupra acesteia.

Folosirea oricăror elemente a site-ului, precum imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, scripturi, programe și alte date, se pedepsește conform legislației în vigoare. Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusivă a furnizorilor sau producătorilor de drept a produselor, acestora fiindu-le rezervate toate drepturile obținute în acest sens.

Este interzisă orice utilizare a conținutului site-ului în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislația în vigoare. Cererile de utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa noastră de email. 

În condițiile în care considerați că un anumit conținut aflat pe site-ul nostru încalcă drepturile dvs. de proprietate intelectuală, dreptul la viața privată, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteți rugat să trimiteți un email cu drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor site-ului să acționeze în conformitate cu dispozițiile legale.

2.Definiții

2.1. Vânzător – magazinul online monitorstup.ro

2.2. Client – poate fi orice persoană fizică peste 18 ani sau o persoană juridică, care efectuează o comandă.

2.3. Utilizator – orice persoană fizică cu vârsta peste 18 ani sau o persoană juridică, care se înregistrează sau vizitează magazinul online monitorstup.ro

2.4. Cont – secțiunea din site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă, care permite clientului transmiterea mai rapidă a comenzilor și care conține informații despre client în ceea ce privește istoricul comenzilor, produsele și serviciile adăugate în Wishlist etc.

2.5. Produse și Servicii – orice produs sau serviciu menționat sau selectat în comandă, care urmează a fi furnizate de către vânzător, clientului.

2.6. Comandă – o manifestare de voință, făcută în format electronic, cu scopul de a produce efecte juridice, ce intervine ca formă de comunicare între vânzător și client, prin care clientul transmite vânzătorului, prin intermediul site-ului, intenția sa fermă de a achiziționa produse și servicii din magazinul online și să efectueze plata acestora.

2.7. Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între vânzător și client, fără prezența fizică simultană a vânzătorului si a cumpărătorului.

Dreptul de proprietatea asupra produselor va fi transferată în momentul livrării, respectiv a semnării de primire a documentului de transport furnizat de către serviciile de Curierat Rapid.

2.8. Legea aplicabilă a contractelor la distanță

Contractul este supus legii române. Eventualele litigii apărute între magazinul online monitorstup.ro și client se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente.

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră, în conformitate cu legislația în vigoare.

2.9. Opinii – evaluarea scrisă de către client sau beneficiar al unui produs sau produse și servicii achiziționate prin intermediul magazinului online monitorstup.ro.

2.10. Utilizarea abuzivă – reprezintă utilizarea magazinului online într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor și ale legislației în vigoare sau în orice alt mod care poate produce prejudicii magazinului online monitorstup.ro

 1. Stocul produselor

Acordăm o atenție sporită actualizării informaţiilor legate de stoc. Totuși se poate întâmpla ca unele produse care apar fiind în stoc să nu fie disponibile. În astfel de cazuri vă vom anunţa telefonic despre situaţie şi vom încerca să găsim soluţia optimă pentru d-voastră.

4.Condiţii de cumpărare

4.1. Achiziționarea produselor

Achiziţionarea produselor se va face printr-o comandă. Comanda se poate face electronic pe site-ul www.monitorstup.ro sau telefonic. Acceptul din partea noastră este când primiţi o notificare de confirmare a comenzii. Această notificare se va face prin mijloace electronice (e-mail, sms) sau verbale (telefon).

Dacă observaţi orice fel de eroare în comanda plasată de către dumneavoastră sunteţi rugaţi să ne contactaţi imediat.

4.2. Preţuri

Prețurile afișate în cadrul magazinului online www.monitorstup.ro sunt în Lei (RON) și includ TVA. Prețurile sunt valabile în momentul accesării paginii unde acestea sunt afișate, magazinul online monitorstup.ro rezervându-și dreptul de a le modifica oricând, fără un preaviz sau notificare. Prin efectuarea unei comenzi în magazinul online monitorstup.ro vă obligați să plătiți contravaloarea produselor comandate.

Preţurile noastre sunt valabile pe toată perioada comenzii și pot fi regăsite în cadrul magazinului nostru online monitorstup.ro lângă produsele existente.

Preţurile sunt preţuri brute, ele conţin TVA-ul, în schimb respectivele preţuri nu includ cheltuielile de transport. Costurile de transport vor fi afișate înaintea finalizării comenzii.

În cazul în care în magazinul online monitorstup.ro survin erori sau deficite în planul produselor sau a preţurilor, ne rezervăm dreptul de corectare, remediere. În astfel de cazuri, în urma depistării sau identificării erorii, inclusiv a modificării acesteia, informăm imediat cumpărătorul cu privire la noile date. Ulterior, cumpărătorul poate încă o dată confirma comanda sau există posibilitatea de reziliere a contractului din partea oricăreia dintre părţi.

 1. Prelucrarea comenzilor

Monitorstup.ro poate anula comanda efectuată de către client, în urma unei notificări prealabile adresate clientului, fără nici o obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese, în următoarele cazuri:

 • datele furnizate de către client sunt incomplete și sau incorecte;
 • clientul manifestă comportament și limbaj neadecvat;
 • clientul are în istoricul comenzilor livrări refuzate, neridicate;

Prelucrarea comenzilor are loc în interval de 24 de ore, cu excepția zilelor de Sâmbătă și Duminică și în zile de Sărbători legale.

5.1. Posibilitatea de remediere a erorilor privind înregistrarea datelor

Aveţi posibilitatea de remediere a erorilor privind înregistrarea datelor înaintea apăsării tastei „Finalizarea Comenzii”.

5.2.Confirmare

Vă vom trimite o confirmare prin email referitoare la fiecare comandă în parte. Aceasta înseamnă că după plasarea comenzii veți primi un email automat cu privire la recepționarea de către noi a acesteia, iar ulterior unul referitor la data preconizată a transportului.

5.3. Condiţii de plată

Puteți opta pentru modalitatea de plată favorabilă pentru Dvs:

Plată prin card bancar prin sistemul NetopiaPayments (Visa/Maestro/Mastercard)

Plată cu virament bancar – (după recepționarea comenzii Dvs., vă informăm prin e-mail asupra faptului că comanda Dvs este în prelucrare, iar după ce prețul comenzii intră în contul nostru bancar, comanda Dvs. va fi activată şi vă transmitem prin e-mail toate informaţiile suplimentare necesare).

ramburs la primirea coletului (in acest caz se plateste curierului taxa suplimentara aferenta rambursului).

5.4. Livrare

Livrarea coletului se face următoarea zi lucrătoare după confirmarea plații prin intermediul Fan courier.

In cazul in care preferați un alt transportator vă rugăm sa ne contactați la telefonic la nr. 0752118273.

5.5.Taxele de transport

Taxele de transport sunt aprox 30 lei, suma exactă va fii prezentată pe pagina de finalizare a  comenzii. În prezent, nu ne angajăm la efectuarea transporturilor în afara teritoriului României.

5.6. Renunţarea la transport

În cazul în care magazinul online monitorstup.ro nu-şi îndeplineşte obligaţia asumată prin contract, pe motivul că produsele prevăzute în contract nu îi stau la dispoziţie, acesta are obligaţia de a informa clientul în acest sens.

5.7. Modificarea, anularea comenzii

Conform art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanță si Legii nr. 51/2003, care aprobă Ordonanța, “consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, in termen de 14 zile calendaristice, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv”.

În momentul plasării comenzii, software-ul magazinului online monitorstup.ro al vânzătorului trimite imediat o notificare la adresa de e-mail a cumpărătorului cu privire la înregistrarea comenzii.

Respectiva notificare nu se consideră ca fiind un contract încheiat între vânzător şi cumpărător. Pur şi simplu semnalează cumpărătorului faptul că sistemul a înregistrat cererea sa şi a înaintat-o către un angajat al vânzătorului.

În cazul în care cumpărătorul nu primeşte respectiva notificare în termen de 48 de ore, atunci obligațiile de ofertare ale cumpărătorului încetează.

Vânzătorul oferă posibilitatea cumpărătorului, până la începerea executării comenzii, de retragere a comenzii efectuate pe cale electronică. În momentul începerii executării comenzii, cumpărătorul primeşte prin e-mail şi/sau prin telefon o informare cu privire la durata preconizată a executării şi a începerii executării, ulterior existând posibilitatea de retragere a comenzii sale numai personal sau prin intermediul oricărora dintre contactele afişate pe site-ul Vânzătorului.

 1. Dreptul de renunțare și Garanţia de returnare / Returul produselor

Informare privind condiţiile contractuale.

Conform art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanță si a Legii nr. 51/2003, care aprobă Ordonanța, “consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, in termen de 14 zile calendaristice, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv”.

Vom accepta produsele restituite numai în ambalajul lor original, în starea lor originală atât sub aspect cantitativ, cât şi calitativ.

Produsele pot fi returnate numai dacă acestea sunt în aceeași stare în care au fost trimise clientului, în ambalajul original, cu etichetele intacte și împreună cu toate documentele care le-au însoțit (certificat de garanție, factură, etc). Produsele să nu prezinte sub nici o formă semne de uzură. Produsele ce constituie un set trebuie returnate în setul complet. Clientul se obligă ca, înainte de expedierea returului, să trimită un e-mail pe adresa: office@monitorstup.ro, care să conțină:

 • data expedierii coletului;
 • numărul comenzii;
 • numărul facturii;
 • suma de returnat;

Clientul îşi poate exercita dreptul de denunțare începând cu ziua în care a preluat marfa produsul/produsele. Vânzătorul are obligaţia de a returna suma achitată de către client imediat, însă cel târziu în termen de treizeci de zile de la renunțare.Clientul va suporta cheltuielile de transport ocazionate de returnarea produsului. Dincolo de acestea, clientului nu îi revin alte cheltuieli.

Cumpărătorul nu îşi poate exercita dreptul de denunțare în cazul în care deja a iniţiat utilizarea conform destinaţiei a produsului comandat. Clientul va suporta cheltuielile de transport ocazionate de returnarea produsului. Dincolo de acestea, clientului nu îi revin alte cheltuieli.

Vânzătorul poate solicita daune pentru utilizarea neconformă a mărfurilor.

În cazul în care marfa restituită în  baza dreptului de denunțare nu se află într-o stare impecabilă, nu poate fi vândută, atunci clientul se obligă la despăgubiri, în măsura în care a produs deteriorarea, distrugerea produselor,  în mod intenţionat sau din neglijenţă.

În cazul în care, din raportul persoanei care efectuează înmânarea (curier), rezultă faptul că produsul este în mod certificat deteriorat, iar respectivul prejudiciu a survenit anterior preluării produsului, asigurăm imediat reprimirea produsului şi radierea actului de vânzare.

Orice tip de prejudicii, deficite de conţinut, trebuie prevăzute în procesul verbal al stării de fapt (de predare-primire), pe parcursul înmânării transportului! Nu ne putem asuma răspunderea în ceea ce priveşte deficitele ulterioare de conţinut sau eventualele prejudicii!

Clientul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor. În cazul omiterii acestei clauze, produsele sunt considerate livrate fără cerere de comandă din partea consumatorului. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produselor se va face în cel mult 30 de zile de la retur, prin transfer bancar. Dacă produsele sunt returnate într-o stare în care nu mai pot fi vândute ca și noi sau resigilate, îi vom reexpedia produsele, pe cheltuiala acestuia, fără a returna prețul.

 1. Clauză privind dreptul de proprietate

Marfa livrată rămâne proprietatea furnizorului până la achitarea integrală a preţului de cumpărare.

8.Răspunderea monitorstup.ro

Magazinul online monitorstup.ro nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care clientul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către magazinul online monitorstup.ro a oricărei obligații, conform comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea produselor și serviciilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

9.Politică de vânzare online

Toate informațiile folosite pentru descrierea produselor și/sau a serviciilor disponibile în magazinul online (imagini statice/dinamice/prezentări multimedia/etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea monitorstup.ro, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Promoțiile/ofertele prezente în magazinul online sunt valabile într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil. Accesul în vederea efectuării unei comenzi îi este permis oricărui client/utilizator. Pentru motive justificate magazinul online monitorstup.ro își rezervă dreptul de a restricționa accesul clientului/utilizatorului în vederea efectuării unei comenzi dacă acesta manifestă comportament și limbaj neadecvat, sau are în istoricul comenzilor livrări refuzate. Prin lansarea unei comenzi pe site, clientul/utilizatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care magazinul online www.monitorstup.ro își derulează operațiunile pe site.

 1. Minoritatea

Magazinul online monitorstup.ro este un site, care nu poate fi folosit de minori. Aceștia nu au voie să acceseze site-ul, să plaseze comenzi. Dacă totuși, din motive independente de noi, un minor plasează o comandă, vom anula aceea comandă în cel mai scurt timp. Clientul declară, prin acceptarea acestor termeni și condiții, că a împlinit vârsta majoratului